Keukenbladen voor in jouw keuken

Het kiezen van het juiste keukenblad is een belangrijke stap bij het ontwerpen van jouw droomkeuken. Het materiaal van het keukenblad heeft niet alleen invloed op de uitstraling van de keuken, maar ook op de duurzaamheid en het onderhoud ervan. Bij vandenBerg keukens begrijpen we dat de keuze overweldigend kan zijn, met een breed scala aan materialen beschikbaar. In deze blog zullen we je informeren over de vijf meest gebruikte keukenbladen en de verschillen tussen deze materialen.

Granieten keukenbladen: Tijdloze schoonheid en duurzaamheid

Granieten keukenbladen zijn populair vanwege hun tijdloze schoonheid en duurzaamheid. Dit natuursteenmateriaal biedt een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor elk keukenblad uniek is. Graniet is bestand tegen hitte (tot een bepaald temperatuur, ofwel zet nooit je pannen direct op het aanrecht), krassen en stoten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een drukke keuken. Het vergt weinig onderhoud, maar het wordt aanbevolen om het periodiek te verzegelen om vlekken te voorkomen.

Keukenbladen voor in jouw keuken bij vandenBerg keukens
Keukenbladen voor in jouw keuken bij vandenBerg keukens

Composietstenen keukenbladen: Sterk en onderhoudsvriendelijk

Composietsteen, ook bekend als kwarts, is een kunstmatig samengesteld materiaal dat bestaat uit gemalen natuursteen en hars. Dit resulteert in een sterk, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk keukenblad. Een groot voordeel van composietsteen is de uniforme uitstraling, waardoor het gemakkelijker is om een naadloos uiterlijk te creëren. Met een uitgebreid palet aan kleuren en texturen biedt composietsteen veel ontwerpmogelijkheden.

Kunststof werkbladen: Praktisch en veelzijdig in elke keuken.

Beschikbaar in diverse kleuren en texturen, bieden ze een eigentijdse uitstraling. Net zoals hiernaast afgebeeld. Dit kunststof werkblad is qua looks bijna niet te onderscheiden met steen, maar is wel zeer aantrekkelijk in prijs en onderhoud. Perfect voor drukke huishoudens waarbij heel veel mogelijk is. Dus ben je op zoek naar een specifieke look met een budget? Dan is een kunststof werkblad een mooie match.

Keukenbladen voor in jouw keuken bij vandenBerg keukens
Keukenbladen voor in jouw keuken bij vandenBerg keukens

Keramiek werkbladen: Moderne luxe met praktische voordelen

Keramiek werkbladen bieden een moderne luxe uitstraling voor wie een eigentijdse keuken wenst. Het materiaal is van nature hygiënisch en weerstaat bacteriën. Het is het meest harde en hittebestendige materiaal, het is vlekbestendig en niet gevoelig voor krassen. Door de hardheid is het juist weer wel ontvankelijk voor chippen. Met keramiek kun je ook een marmeren uitstraling creëren, zoals afgebeeld. Naast de prachtige esthetiek is keramiek bijzonder duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Ontdek bij vandenBerg keukens de vele voordelen van keramiek werkbladen en laat je adviseren voor jouw ideale keukenblad.

Trend op werkbladgebied: Marmer-look bladen

De trend van nu op werkbladgebied, namelijk marmer-look bladen. Deze trend sluit perfect aan bij moderne keukens. Zo geven de prachtige aders een authentieke uitstraling. De marmer look is verkrijgbaar in betaalbare kunststof stijlen tot prachtige composietwerkbladen of een keramiek keukenblad zoals op de afbeelding wordt getoond. Geef je keuken moeiteloos een elegante en tijdloze uitstraling met een marmer-look keukenblad.

Keukenbladen voor in jouw keuken bij vandenBerg keukens

Talloze mogelijkheden bij vandenBerg keukens

Bij het kiezen van het perfecte keukenblad voor jouw droomkeuken zijn er talloze mogelijkheden om te overwegen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, esthetiek en onderhoudsvereisten. Granieten keukenbladen bieden tijdloze schoonheid en duurzaamheid, terwijl composietstenen keukenbladen sterk en onderhoudsvriendelijk zijn. En daarnaast hebben wij vandenBerg nog vele andere mogelijkheden om uw keuze uit te maken. Het is belangrijk om te weten wat je graag wilt van een werkblad. Zodra jij dat weet dan kunnen ons team jouw adviseren wat het beste materiaal zou zijn die aansluit bij jouw wensen en budget.

Bij vandenBerg keukens staan we klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor jouw keukenblad. Ons team van experts helpt je graag bij het vinden van het perfecte materiaal dat voldoet aan jouw stijl, behoeften en budget. Ontwerp jouw droomkeuken met een keukenblad dat bij jouw past.